ΠΑΙΔΙΚΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ
ILIANA CERAMICS

20160920_0040.jpg-800x1200

Τμήματα
Παιδικά

Τα παιδιά είναι το μέλλον. Έτσι και το Σύγχρονο Εργαστήριο Κεραμικής Δημιουργίας, τα βοηθά να αναπτύξουν το δικό τους μέλλον, φέρνοντάς τα σε επαφή με τη δημιουργική τους πλευρά.

Εκπαιδευτικά
προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα μπορούν να απασχολήσουν παιδιά όλων των ηλικιών, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να δώσουν διέξοδο στη φαντασία τους μέσω του πηλού. Μαθαίνοντας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, έρχονται σε άμεση επαφή με την τέχνη της κεραμικής, γνωρίζοντάς την εκ των έσω.

Η ενασχόληση των παιδιών με την κεραμική έχει ευεργετικές επιδράσεις στη διανοητική και ψυχική ισορροπία τους, καθώς λειτουργεί σαν μέσο έκφρασης και εκτόνωσης από την καθημερινή πίεση των μαθημάτων και του διαβάσματος.

Ετησιο προγραμμα “μικρων” καλλιτεχνων κεραμικης στο

Iliana Creative Ground

  • Γνωριμία με την κεραμική, από το χθες στο σήμερα (παρακολούθηση θεωρίας με οπτικοακουστικά μέσα)
  • Βασικές αρχές της αγγειοπλαστικής (πρώτη επαφή με τον πηλό)
  • Βιωματική διδασκαλία των τεχνικών (παίζω και μαθαίνω)
  • Δημιουργία πρώτων ατομικών έργων (η φαντασία των παιδιών συναντάει την τέχνη της κεραμικής)
  • Κατασκευή ατομικών έργων με κατεύθυνση ορισμένες εποχιακές θεματικές ενότητες (Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χριστούγεννα, Απόκριες, Πάσχα κλπ.)

ILIANA
CREATIVE GROUND

Ημερες και ωρες των μαθηματων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18:00 – 19:00

*Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας κλειστών κι ατομικών προγραμμάτων

20160920_0117.jpg-800x1200
20160920_0132.jpg-800x1200

Πληροφοριες και κανονες για την συμμετοχη στις ομαδες εργασιας

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους “καλλιτέχνες” 6 ετών κι άνω (σε ολιγομελή τμήματα).

Τα τμήματά μας είναι σχεδιασμένα για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους

Το ετήσιο πρόγραμμα ξεκινάει την 3η εβδομάδα εκάστου Σεπτέμβρη και λήγει την τελευταία εβδομάδα Ιουνίου. Εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Καθ’ όλη τη χρονιά ακολουθείται ο προγραμματισμός των μαθητικών αργιών. Το κάθε μάθημα είναι διάρκειας 90′ (ενενήντα λεπτών)

Τα μαθήματα είναι οργανωμένα σε πρωινές αλλά και απογευματινές ώρες , η έλευση στα μαθήματα κι αποχώρηση θα πρέπει να γίνεται εντός του ωραρίου. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής κι απώλειας εβδομαδιαίου μαθήματος δίδεται η δυνατότητα αναπλήρωσης ενός (1) μαθήματος ανά μήνα σε μέρα κι ώρα που θα καθοριστεί από κοινού με το εργαστήριο. Δεν δύναται να καλυφθούν περισσότερα του ενός ανά μήνα